Entry-header image

Házirend

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, valamint elkerüljük az esetleges félreértéseket.

A tulajdonos minden információval és esetleges segítséggel az Önök szolgálatára áll a tartózkodás alatt.

Felelőségvállalás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal.

Szállásfoglalás:

Általános lemondás: a megérkezés előtti harmadik napig díjmentes, az érkezés előtti napon az első éjszaka szállásdíját kell megtéríteni.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

A szállást az érkezés napján 15:00-tól lehet elfoglalni. Az érkezéskor kérjük, olvassa el a tájékoztatót és töltse ki a bejelentkező lapot. Az utolsó lefoglalt éjszaka után délelőtt 11.00-ig kérjük elhagyni vendégház területét.

Érkezéskor minden vendég köteles a tulajdonosnak átadni az NTAK adatszolgáltatáshoz szükséges személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya)

A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adnia szállásadó részére, melynek időpontjáról kérnénk időben tájékoztassa a szállásadót. A szállásról történő kijelentkezés előtt kérnénk a hűtőszekrényben és a konyhában ételmaradékot távozáskor ne hagyjanak. A szobák ablakait kérnénk bezárni, és a TV, légkondicionáló berendezését, és világító testeit lekapcsolni.

Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Szállás:

Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek. A szállásadó előzetes hozzájárulásával 6 éven aluli gyermek részére nem kötelező (pót)ágy árat fizetni. Ebben az esetben a gyermek részére sem ágy, sem ágynemű nem jár. Csecsemő részére hordozható kiságyat előzetes bejelentésre tudunk biztosítani.

Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 8:00 óráig! Az esti órákban a kertben kerülni szíveskedjenek az esetleges hangos, zavaró tevékenységeket.
Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a megérkezéskor a bejelentkezést követően történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról nem áll módunkban a pénzt visszafizetni.

Dohányzás:

Az épületben dohányozni, valamint gyertyát, füstölőt használni tilos! Az udvar térkövezett része van dohányzásra kijelölve. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás:

Tüzet rakni kijelölt tűzrakó hely hiányában nem lehet. A vendégház tulajdonában levő grill használata a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával engedélyezett! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!

Az épület zárása:

Kiemelten fontos személyes tárgyaik és a ház értékeinek biztonsága érdekében, hogy minden esetben zárják be maguk után szobájukat, illetve az utcafronti bejárati ajtót és autóbejárót. Napközben, ha elhagyják a panziók területét, kérjük, az ablakokat és az ajtókat szíveskedjék bezárni. Ez az esetleges esőzések során befolyó víz elkerülése végett szükséges, illetve, hogy illetéktelen személyek ne juthassanak be.

Háziállatok:

A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be!

Parkolás:

Kérjük, hogy autóikkal a kijelölt helyen úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik szoba lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban! A parkolókban elhelyezett gépkocsik esetlegesen bekövetkezett káráért felelősséget nem vállalunk!

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát, illetve azok elmozgatását mellőzni. Ha szükséges, kérnénk azt a szállásadóval egyeztetni. A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük, ne vegyék el a helyükről. Illetve a benti berendezési és használati tárgyakat (székek, asztalok, ágyneműk, pokrócok, törölköző stb.) kérjük, ne vigyék ki az épületből.

Takarítás:

Vendégházunkat a vendégek tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és az udvar tisztaságát, épségét, illetve gondoskodjanak azok rendeltetésszerű használatról. Hosszabb időtartamot maradó Vendégeink számára kérésre ágynemű és törölközőcsere megoldható (igény szerint 5 naponta cserélve).

Szemét elhelyezése:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a portán található nagy kukába. Újabb szemeteszsák a mosogató alatt található.

Fűtés, meleg víz:

A vendégház kazán fűtéssel rendelkezik, melyet a házigazda működtet központilag. Hiba esetén kérnénk hívjanak. Amennyiben a központilag beállított fűtés nem produkál komfortos meleget szobájában, kérjük használja a légkondicionáló fűtés funkcióját, és ne állítsa el a központi termosztátot.

Étkezés:

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve figyeljenek minden konyhai berendezés rendeltetésszerű használatára.

Kert:

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére.Tűz és baleset esetén:
Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetés szerűén használni, a tűz- és baleset-védelmi szabályokat betartani. Tűz esetén a konyha melletti kamrában talál poroltó készüléket, azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös telefonszámot, majd közvetlen utána a szállásadót. Kisebb ápolásra szoruló baleset esetén a konyha melletti kamrában elsősegély-csomagot talál. Nagyobb baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot!

A Házirend megszegése:

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból történő azonnali eltávolításra.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt haladéktalanul jelezni a +36309941412 telefonszámon vagy a info@premiumvendeghaz.com email címen.

Köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Bánhidy Ágnes
+36 30 5047788 +36 30 9941412

Bánhidy Attila
+36 30 9941412